Test barnesete bil

Bilstol barn best i test
I 2019 gjorde Folksam (ett av de største forsikringsselskapene i Sverige) en omfattende test av barneseter for bil. 32 ulike seter for barn i størrelsen ca 9 mnd til 4 år. Dette er samme testen som Dagbladet linker til og som de har lagt på “Pluss” bak betalingsmur, så om du vil lese testen uten å betale Dagbladet så finner du den på svensk her.

Barnesete Besafe iZi Plus, best i test

“Best i test” barnesete Besafe iZi Plus


Det skiller ikke mye på de 6 beste setene i testen. Alle får toppkarakter men ett av dem, Axkid Minikid er en del billigere enn de andre. Dette er også ett sete som leveres med babypute og det kan brukes fra nyfødt og opp til 4 år, selv om det anbefales at det brukes babysete for de minste.

Om du har nyfødt barn eller venter og ikke har kjøpt babysete enda så vil jeg anbefale å ta en titt på BeSafe iZi Modular. Dette er ett “system” med felles base for babysete og barnesete og babysetet kan dessuten kobles på Babyzen YOYO understell for barnevogn. Systemet koster en del det bla.a. derfor heller ikke helt opp i testen, men går du for det så har du en løsning som fungerer fra nyfødt og opp til 4 år.

Vinner av test

I rekkefølge (beste første) var det disse 6 som fikk toppkarakter i testen: BeSafe iZi Plus X1 , Axkid Minikid , BeSafe iZi Kid X2, BeSafe iZi Kid X3, BeSafe iZi Plus og Britax Römer Max-Way Plus (trykker du på linkene kan du både kjøpe og lese mer om de ulike modellene. Legg merket til at iZi Kid X2 nå er oppgradert. Den nye modellen heter X3 og har bla.a. forbedret sidekollisjonsbeskyttelse)

Som sagt fikk alle 6 toppkarakter, så når det gjelder sikkerhet så er det lite som skiller dem. Da kan du konsentrere deg om faktorer som betyr noe for deg som om hvor stor plass setet tar. Noen er bredere enn andre mens andre trenger mer plass mellom for og baksetet. Noen har lengre “støtteben” slik at de egner seg i bil av type “minibuss”. Legg også merke til at bare 3 av de 6 modellene har isofix.